Project 'De Klockelaer'

109 seniorenwoningen nieuwbouw - Dordrecht

In de wijk Crabbenhof moesten meer seniorenwoningen gebouwd worden. Woondrecht heeft toen besloten drie nieuwe gebouwen te bouwen, aan en tussen twee bestaande seniorenflats. Voordat de drie hoogbouwflats geplaatst konden worden moesten alle kopwoningen van de bestaande seniorenflats gedeeltelijk weggezaagd worden om een goede aansluiting te maken tussen oud en nieuw.

Dit project is gerealiseerd in bouwteam met een aannemer. Het heiwerk was een behoorlijk lastige klus, niet alleen omdat de palen 33 meter lang waren, maar ook omdat ze ontzettend slank moesten zijn. Uiteindelijk is gekozen voor stalen buispalen, waarvan er tijdens het heien twee kapot zijn gegaan.

Le Alpine is bij dit project betrokken geweest vanaf het voorlopig ontwerp tot en met de realisatie halverwege.

Hieronder links ziet u van een afstand hoe het nieuwe gebouw tussen de twee bestaande gebouwen is gebouwd. Hieronder rechts ziet u de nieuwe ingang van het complex. In het complex is een recreatiezaal waar voor de bewoners vele activiteiten worden georganiseerd (klik op de foto's voor een grotere weergave).

             

Hieronder ziet u links een gedeelte van de nieuwe gevel inclusief de standaard aangebrachte zonwering. Hieronder rechts ziet u de oplossing voor de aansluiting van de twee gebouwen (klik op de foto's voor een grotere weergave).

             

Wilt u meer weten over dit project of over wat wij voor u kunnen betekenen neem dan contact met ons op. Onze gegevens staan onder de knop (Over Le Alpine)