Project 'SSF'
192 kamers en voorzieningen - Dordrecht

De "SSF" was een sterk verouderd verzorgingstehuis waar men eigenlijk geen raad mee wist. Woondrecht heeft toen het idee opgepakt om er een "Short Stay Facility"van te maken, vandaar de naam "SSF".

De naam zegt het al een kort verblijf gebouw. Permanente bewoning is dus niet de bedoeling. Een aantal verdiepingen worden tijdelijk verhuurd aan verzorgingstehuizen die verbouwd worden. "Blijf van mijn lijf" heeft er ook een verdieping voor snelle opvang. Bedrijven en instellingen die tijdelijke woonruimte nodig hebben kunnen hier dus een kompleet ingerichte kamer huren. De bovenste verdieping heeft wat luxere kamers.

Op de begane grond zijn diverse voorzieningen waar de huurders gebruik van kunnen maken. Zoals een Kantine/Restaurant, Bakkerij, Buurtwinkeltje, Kapper, Wasserij en ook een Receptie. Een gedeelte van deze voorzieningen wordt gerund door mensen die al langdurig werkloos zijn en door lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapte mensen.

Het gebouw moest voldoen aan alle eisen van deze moderne tijd en onderging dus een ingrijpende verbouwing. Er moest een ontruimingsinstallatie aangebracht worden evenals vele brandwerende voorzieningen. Bouwkundig en installatietechnisch was dit een vrij complex werk vooral omdat alles tijdens de verbouwing "gewoon" door moest gaan.
Het toezicht en een gedeelte van de projectbegeleiding is verzorgd door Le Alpine.

Foto's hieronder: Naast het verbeteren binnen, wilde men ook meer ruimte. Er is toen besloten om een "passepartout" om het gebouw heen te zetten om extra ruimte te creeren en tegelijkertijd het gebouw meer uitstraling geven.
Daarvoor moesten de balkons aan beide kopgevels worden verwijderd.

             

Foto's hieronder: Na het verwijderen van de balkons en het reinigen van de gevels kon begonnen worden met het opbouwen van de "passepartout".

             

Foto's hieronder: De "passepartout" is klaar en opgebouwd uit een staalconstructie die met brandwerend materiaal is bekleed.
De buitenkant is afgewerkt met gepatineerd koper wat een aparte uitstraling geeft.
De kozijnen zijn van aluminium en onderhoudsarm

             

Foto's hieronder: Binnen is ook het nodige gebeurd. De liften zijn opgeknapt en er is een komplete nieuwe garderobe gemaakt met daarbij de nodige toilets voor dames, heren en rolstoelgebruikers.